VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Bonexa


Arjan Mostafa och Jamil Ibrahim kombinerar studier på Högskolan i Borås med att driva bolaget Bonexa!

Arjan och Jamils intresse för entreprenörskap har vuxit genom åren och när de började högskolan bestämde dem sig för att starta företag. De båda bor i hyreshus och var trötta på att behöva ta sig ned till tvättstugan för att boka en tvättid. Idag driver de företaget Bonexa, en tjänst där hyresgäster och föreningsmedlemmar kan boka tvätt, bastu, övernattningslägenhet och laddstolpar direkt i mobilen. Den 11 juni kopplades de första 50 lägenheterna upp på Bonexa och målet är 500 påkopplade Bonexahus år 2021.

Berätta om er och ert företag!
-Vi är två vänner 27 respektive 25 år gamla som båda är uppväxta i Borås. Vi studerar också tillsammans på högskolan, vi tar examen nästa sommar. Vi har vart vänner sedan långt tillbaka och delar samma nyfikenhet kring problemlösning och entreprenörskap. Det var våra samtal och diskussioner kring bokning av tvättid som led till att vi startade Bonexa. Vi både upplevde att den klassiska bokningstavlan är ur tiden. 


Vi erbjuder fastighetsägare och bostadsrättsföreningar en enklare administration och bokningsportaler. Hyresgäster/föreningsmedlemmar bokar gemensamma resurser såsom tvättmaskin, bastu, övernattningslägenhet och laddstolpar vart och när de vill. De tar även del av information från hyresvärden/styrelsen direkt i mobilen.


Hur kom ni på idén till företaget?
-Vi båda bor i hyreshus och var trötta på att behöva ta oss ner till tvättstugan bara för att undersöka möjligheten att boka en tid. Processen är onödig och slukar tid så vi bestämde oss för att göra något åt det. Ur den tanken föddes det som idag är Bonexa, berättar Arjan.

”Vi gick på alla utbildningstillfällen som fanns tillgängliga, all ny kunskap vi kunnat få till oss har vi tagit till vara på.”

I vilken tidsperiod i ditt/era liv blev du/ni intresserade av att starta företag?
-Intresset för min del har funnits där sedan jag slutade med idrott. Jag läste ekonomi på gymnasiet och teknik nu på högskolan så succesivt har intresset växt med åren. Jag gillar utmaningar och problemlösning, det var det som lockade mig mest, säger Arjan.

-För mig väcktes intresset strax efter gymnasiet, jag hade ofta väldigt många idéer men ingenting som jag fullföljde. Med åren så växte intresset och det var först när jag började på högskolan som jag kände att starta företag var någonting jag verkligen ville göra, berättar Jamil.

Hur har Drivhuset hjälpt er i ert entreprenörskap?
-Vi har vart hos Drivhuset för både vägledning och utbildning! Vi bokade in ett samtal med Drivhuset efter att vi hade skissat ned vår affärsplan då vi inte riktigt visste vart eller till vem vi skulle vända oss för att ta nästa steg. Det kändes väldigt bra redan efter första mötet, vi fick svar på en mängd frågor i en outforskad djungel. Därefter gick vi även på alla utbildningstillfällen som fanns tillgängliga, all ny kunskap vi kunnat få till oss har vi tagit till vara på, säger Arjan.

”Den 11 juni kopplade vi på de 50 första lägenheterna varav samtliga finns i Borås.”

Hur arbetar ni med företaget idag?
-Vi kombinerar skolarbete tillsammans med jobb, det finns tillfällen då det har vart slitigt men vi hjälper varandra med att succesivt driva bolaget framåt. Fördelen med att vara två är att vi kan dela upp arbetet utefter styrkor och svagheter. Vi känner varandra väl vilket underlättar samarbetet. 

Hur ser en arbetsdag ut för er?
-Vi är ute och pitchar för intressenter, pratar med hyresgäster och ringer ut till bostadsrättsföreningar. Just nu kopplar vi på våra första fastigheter där vi har lagt stort fokus kring arbetet med våra processer. Detta för att säkerställa väl genomförda installationer. Den 11 juni kopplade vi på de 50 första lägenheterna varav samtliga finns i Borås. Olika dagar innebär olika uppgifter som ska genomföras så det är ett väldigt varierat arbete.

Vad är dina och företagets framtidsvisioner och mål?
-Vi ska vara det givna steget mot en papperslös verksamhet för hyresvärdar/bostadsrättsföreningar och samtidigt skapa värde för människor som bor i flerbostadshus. Vårt mål är att nå 500 påkopplade Bonexahus år 2021.


Det är bra om du kan testa din idé i mindre skala, en prototyp är ett effektivt sätt att forma produkten i ett tidigt skede. Ta till dig av alla tips och tricks du får på Drivhuset.”

Vad är det bästa med att driva företag?
Det är väldigt kul att forma ett bolag från grunden och skapa någonting alldeles eget. Vi känner en stor potential för vår tjänst och att vårt arbete faktiskt gör skillnad. En annan drivkraft är att ha en direkt påverkan och själv ta viktiga beslut, säger Jamil

-Som entreprenör i ett mindre bolag sköter du allt, det innebär en bred arbetsroll där man får göra det mesta. Jag gillar att driva projekt och jag älskar att utvecklas, den möjligheten får vi dagligen som företagare, säger Arjan.

Vad är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget? Hur gjorde du för att våga?
-Det är bra om du kan testa din idé i mindre skala, en prototyp är ett effektivt sätt att forma produkten i ett tidigt skede. Testa dig fram! Besök en rådgivare på Drivhuset och ställ frågor. Var inte rädd för att misslyckas eller göra fel.

Ta till dig av alla tips och tricks du får på Drivhuset. Lycka till!

Besök Bonexa.se 

Relaterade historier

Se alla historier

Leva Surdegsbageri

Foto: Nastasja Thor I juli öppnade Leva Surdegsbageri - Ett ekologiskt bageri...

Läs mer

SHESIZE

Emmeli Marmander driver bolaget SHESIZE: ”Vi kvinnor ska inte behöva anpassa våra...

Läs mer

Rickardsson & Fihn

Amanda Fihn och Elin Rickardsson lanserar ett klädvarumärke anpassade för personer som...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!