VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Daniel Thorell ”Skogen”


Daniel Thorell driver företag vid sidan om sitt arbete som biolog: ”Jag trivs med att driva företaget i liten omfattning”

Daniel Thorell hade tagit tjänstledigt från sitt arbete som biolog och studerade på Högskolan i Borås när han blev intresserad av att starta företag. Daniel upplevde att det saknades ett roligt sätt att lära sig om djur, växter och svampar och utvecklade då sällskapsspelet Skogen. Idag driver Daniel sitt företag vid sidan att sitt arbete som biolog.

Berätta om ditt företag!
– I höstas släpptes mitt eget spel Skogen, på Ninja Print förlag. Jag driver mitt företag på fritiden, och ännu i liten omfattning. Målet med företaget är att fortsätta utveckla sällskapsspel som kombinerar spelglädje med kunskap om naturvetenskap. Jag gillar att spela sällskapsspel, det är ett kul sätt att umgås, säger Daniel.

”Drivhuset har gett mig energi och inspiration att fullfölja mina planer”

Hur kom du på idén om att utveckla ett sällskapsspel?
– Jag arbetar till vardags som biolog och tänkte att det borde finnas något annorlunda och roligt sätt att lära sig om djur, växter och svampar. Det finns massor av fantastiska böcker om naturen, men nästan inga sällskapspel, med undantag för enkla tärningsspel och memory.

I vilken period i ditt företagande var du i kontakt med oss på Drivhuset?  
– Jag tog tjänstledigt från mitt arbete på Skogsstyrelsen och studerade vid lärarprogrammet på Högskolan i Borås under hösten 2015. Vid kursstarten visades vi runt på Högskolan och besökte då även Drivhuset. Eftersom jag funderade på att skaffa f-skatt blev jag intresserad av vad Drivhuset kunde hjälpa mig med, säger Daniel.

På vilket sätt har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap och företagande?
– Dels har jag fått praktisk hjälp med att starta och registrera mitt företag, men framförallt har Drivhuset gett mig energi och inspiration att fullfölja mina planer och komma vidare i mitt företag, säger han.

”Att driva företag vid sidan om ett arbete minskar pressen att dra in pengar, och jag kan istället ta det i den takt som passar för stunden.”

Idag arbetar Daniel med företaget vid sidan om sitt arbete och sköter det mesta kring företaget på kvällstid.
– Vid sidan av mitt ordinarie arbete lägger jag några timmar i veckan, mest kvällstid, på att hålla kontakt med förlaget, sköta bokföring, planera och utveckla spelet för fler marknader. Jag läser även en del facklitteratur med sikte på att utveckla ett nytt spel.

Vad är dina och företagets framtidsvisioner?
– I nuläget trivs jag med driva företaget i liten omfattning, vid sidan om mitt ordinarie arbete. Det minskar pressen att dra in pengar, och jag kan istället ta det i den takt som passar för stunden. Jag har inga långsiktiga versioner, men på ett par års sikt vill jag ge ut spelet Skogen i fler länder samt utveckla ett nytt spel, säger Daniel.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
– Att få vara kreativ, fatta egna beslut och att få bidra till samhället med en meningsfull produkt som sprider kunskap och glädje.

Vad kan du ge för tips till någon som vill starta företag?
– Att börja i liten omfattning, då blir steget inte så stort.

Läs mer om sällskapsspelet Skogen här.

Relaterade historier

Se alla historier

Leva Surdegsbageri

Foto: Nastasja Thor I juli öppnade Leva Surdegsbageri - Ett ekologiskt bageri...

Läs mer

SHESIZE

Emmeli Marmander driver bolaget SHESIZE: ”Vi kvinnor ska inte behöva anpassa våra...

Läs mer

Rickardsson & Fihn

Amanda Fihn och Elin Rickardsson lanserar ett klädvarumärke anpassade för personer som...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!