VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Elie testade flera affärsidéer innan han landade i att starta Onumia Consulting

Elie är 22 år och studerar administration på Yrkeshögskolan. Vid sidan av sina studier driver han dessutom eget – en marknadsbyrå med ett nytt koncept som hjälper fastighetsmäklare med Facebook annonser. 

” Min idé går ut på att utveckla personen individuellt och professionellt.”

Hur kom du på idén? 

Jag kom på idén efter att ha testat tusentals idéer. Jag tror inte på att misslyckas. Antingen lär jag mig något nytt eller så står jag still på samma ställe. Det är vanligt att man tänker på vad andra ska tycka när man startar eget, men andras åsikter har aldrig oroat mig. Jag kör mitt eget race. 

Vad gjorde du för att komma igång med din idé? 

Jag hade tålamod, vilket var svårt för jag är en otålig person. Men jag planerade och baserade min strategi på erfarenheten jag fått från tidigare affärsidéer. Jag gjorde en plan med deadlines som jag följde för att komma framåt. På så sätt blev det lättare för mig att följa upp och utvärdera mina mål.

Har du stött på några hinder?

Jag övertänker väldigt mycket. Jag har många idéer och ibland så stressar jag mig igenom dem för att jag vill se framgång snabbt. Så mitt största hinder är jag själv. 

Har du kommit över det? Hur? 

Genom att testa massa nya saker. Genom erfarenhet så har jag lärt mig att jag behöver ge det tid. Det går inte att stressa fram framgång. 

Har det varit viktigt för dig att nätverka? 

Ja absolut. Det har varit viktigt att omge mig med människor som tänker som jag och har samma värderingar, att delta på nätverkande aktiviteter (Drivhuset har många bra event), och att prata med så många människor som möjligt. Jag har alltid ett leende och en positiv inställning. För mig har det varit viktigt att få möjlighet att presentera min idé för rätt personer. 

Vad ger du för tips till en student som vill starta eget?

Planera din tid och fokusera på det du ska uppnå. Sätt rimliga mål. Lägg 1-2 timmar per dag på din plan istället för att skrolla på tiktok. Du kommer komma längre på 1-3 månader än vad du förväntar dig. Det finns inget som heter motivation. Det är disciplin som tar dig framåt.

Jag får ofta höra från vänner och klasskamrater att ”det är för mycket på en gång”, alla människor har 24 h. Jag har inte fler timmar men jag hinner med. 

Satsa på dig själv, kämpa hårt och tro på dig själv. Ingen annan kommer att tro på dig förrän du har lyckats, så det är viktigt att ha tro på sig själv även när det inte går framåt. Jag har fått utsätta mig för obekväma situationer för att bli den person jag är idag.

Sist men inte minst! Hur kommer man i kontakt med dig?

Mitt företag heter Onumia Consulting. Vill man komma i kontakt med mig så finns jag på LinkedIn och Instagram eller på min hemsida: www.onumiaconsulting.com

Relaterade historier

Se alla historier

Därför ska ditt värdeerbjudande utgå från din målgrupp

Ditt värdeerbjudande är en viktig del av din verksamhet. Det är ett...

Läs mer

Så enkelt kommer du på en affärsidé som gör succé

På Drivhuset möter vi dagligen människor som står i början av sitt...

Läs mer

Tillbakablick på 2022

Återigen står vi inför slutet av ännu ett år.  2022 har varit...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!