VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Ella&Sigrid

Louise och Gisela driver design- och kommunikationsbyrån Ella&Sigrid: ”Vi valde tidigt att vi ville arbeta sextimmarsdagar”

Louise och Gisela fick idén om att starta företag när de hade studerat färdigt men valde att först arbeta i några år för att få erfarenhet. Efter några år när de fick dela kontor på samma företag så väcktes idén till liv igen. De tog kontakt med Drivhuset och hoppade på en kurs. Idag hjälper de företag med design och kommunikation under företagsnamnet Ella&Sigrid.

Berätta om er och ert företag!
-Ella&Sigrid är en personlig design- och kommunikationsbyrå som drivs av oss, Louise och Gisela. Vi hjälper företag med varumärkesbyggande delar som logotyper, hemsidor, e-handlar, broschyrer, visitkort och andra grafiska eller tryckta delar.

Som personer är vi väldigt olika, vilket många säger som träffar oss, men i de ganska viktiga delarna som värderingar, mål och arbetssätt är vi alltid i samma linje, så vi är nästan aldrig oense om sådana saker. Vi har olika kompetenser i företaget också vilket gör att vi kompletterar varandra väldigt bra.

Hur kom ni på idén till företaget?
-Vi märkte att det fanns ett behov av en mer personlig partner i vår bransch. Vi var också sugna på att engagera oss mer, stå på egna ben och framförallt; arbeta tillsammans.

Får jag fråga hur det kommer sig att företaget heter Ella&Sigrid?
-Vi ville ha en personlig känsla av företagsnamnet och samtidigt visa att vi är två tjejer, därav att vi valde personnamn. Vi ville inte ha våra egna namn, utan två lättstavade namn som rimmar bra ihop. Det väcker ju såklart många spekulationer vad namnet innebär, om det är någon gammal farmor eller något husdjur så det är roligt att höra vad andra tror! Det finns de som givetvis tror att vi heter Ella och Sigrid, det gör oss inget alls. Louise blir oftast kallad Sigrid och Gisela för Ella.

”Vi arbetar väldigt strukturerat och effektivt. Vi hade inte orkat hålla detta tempo under en åttatimmarsdag”

I vilken tidsperiod i ditt/era liv blev du/ni intresserade av att starta företag?
-Olika perioder faktiskt. Vi hade lust att starta något när vi var färdigutbildade, men ville först ha erfarenheten. Tanken svalnade och när vi fick dela kontor på samma företag efter några år, då väcktes idén väldigt snabbt igen!

Hur har Drivhuset hjälpt er i ert entreprenörskap?
-Vi hade precis startat företaget och ville hitta lite samarbeten. Vi fick tips av att prata med Drivhuset och då skulle det precis dra igång en utbildning, så vi hoppade på! Därefter har vi alltid haft ett samarbete med Drivhuset på ett eller annat sätt.

Hur arbetar ni med företaget idag?
-Framåt! Vi arbetar fullt med företaget och arbetar med återkommande kunder samtidigt som vi hittar nya vägar och roliga projekt!

Hur ser en arbetsdag ut för er?
-Rent praktiskt ser det ganska likt ut. Vi börjar med att fylla dagens att-göra-lista efter att ha skummat genom inkorgen och affärssystemet. Därefter prioriterar och delegerar vi punkterna och sätter igång. Vi arbetar mellan 07:30 – 15:00 och väldigt strukturerat och effektivt. Vi hade inte orkat hålla detta tempo under en åttatimmarsdag, så vi valde tidigt att vi ville arbeta sextimmarsdagar.

Vad är dina och företagets framtidsvisioner och mål?
Åh, det är ju att vara ett självklart val om man som företag letar efter en lokal partner som hjälper att skapa och sköta de grafiska delarna av ens företag. Vi är absolut på väg dit då fler och fler hört talas om oss, superkul!

”Första halvåret tog vi ingen lön alls utan satsade på att få en buffert in i företaget”

Vad är det bästa med att driva företag?
-Att få bestämma själv och självklart friheten. Vi får själva besluta vilken väg vi vill gå och vad vi ska lägga vår tid på.

Vad är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget? Hur gjorde du för att våga?
-Vi vågade tillsammans och peppade varandra, så det kanske är ett första steg. Att hitta någon som kan stötta och peppa, för det är ju ett stort steg att starta eget. Alla gör givetvis på olika sätt och vi var enade att vi inte skulle ta något lån utan vi arbetade upp oss sakta men säkert. Första halvåret tog vi ingen lön alls utan satsade på att få en buffert in i företaget.

Besök Ella&Sigrid här

Relaterade historier

Se alla historier

Hur du använder sociala medier för att bygga ditt varumärke: En guide för nya entreprenörer

Idag är närvaro på sociala medier inte längre ett val, utan en...

Läs mer

Praktiska tekniker för stresshantering: En entreprenörs guide till ett balanserat arbetsliv

Entreprenörskap kan vara krävande och periodvis stressigt, speciellt i början. Här delar...

Läs mer

Att skapa och utveckla en affärsplan: En steg-för-steg guide för nya entreprenörer

Oavsett vad det är för resa du startar behöver du en plan....

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!