VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Årets Studentföretag 2019

Är du student vid Högskolan i Borås och är i startgroparna/har startat företag med hjälp av Drivhuset? Då har du chansen att söka till stipendiet Årets Studentföretag 2019 – Ett fint stipendie på 15 000 kronor för en driven student/ett studentföretag som vill ta nästa steg i sin entreprenörsresa! Ansökningsförfarandet är öppet 1e oktober – 1e november. Ansök genom att klicka på knappen till höger.

Skicka in din ansökan via knappen till höger. I ansökan får du bland annat svara på frågorna:
1. Beskriv ert företag och er affärside?
2. Vart är ert företag om 5 år?
3. Hur kommer 15 000 kronor påverka ditt företag?
4. Vad har ditt företag för lokal förankring till Borås/Sjuhärad?
5. Vilken utbildning går du (alt avslutat 2018)?
6. Hur skapar ert företag värde för andra, för omvärlden och/eller för miljön? 
(Hur arbetar ni med hållbar utveckling? Bidrar ert företag med några positiva effekter eller minskning av negativa effekter?)

Vinnaren utses av en jury och presenteras under den fina galakvällen Days Of Knowledge i december.

Juryn består av:
Högskolan i Borås/Science Park- Heidi Hautajärvi
Joy and Inspiration AB- Catrin Wirfalk
Re:Textile/Science Park- Jonas Larsson
Sparbankstiftelsen Sjuhärad- Emelie Johansson
Drivhuset i Borås och Högskolan i Borås- Magnus Bergenholtz
Sparbanken Sjuhärad- Victor Evermyr  


STIPENDIET ÄR FÖR STUDENTER INOM HÅLLBART ENTREPRENÖRSKAP


Varför arbetar Drivhuset med hållbart entreprenörskap?
”Drivhuset vill vara med och lyfta individer med entreprenöriella ambitioner och få dem att göra verklighet av sina idéer. Drivhuset vill vara med och skapa framtidens konkurrenskraftiga bolag och det enda sättet att göra det på är utefter FNs globala mål. Det är allas vårt ansvar att bli en del av lösningen. Man måste se de 17 målen som 17 möjligheter. Möjligheter att skapa framgångsrika bolag och bidra till en bättre värld.”
– Sarah Norving Verksamhetschef 


Vad innebär hållbart entreprenörskap för Drivhuset?
Hållbar utveckling är en viktig del inom entreprenörskap och företagande och världen behöver mer kreativa och hållbarhetstänkande entreprenörer. Hållbart entreprenörskap innebär då att du som entreprenör driver företaget på ett sådant sätt att det ska kunna fortsätta leva under lång tid framåt. Men det innebär även att du ser Fns Globala Mål som en kompass för att driva dina ideer och din verksamhet framåt- För att minska din påverkan på världens resurser, driva bolag med mångfald, skapa värde och lösningar som gynnar andra.För att nå Globala målen krävs ekonomisk tillväxt som samtidigt värnar social och miljömässig hållbarhet. Ansvaret som ligger på näringslivet handlar i grunden om att driva företag på ett ansvarsfullt och hållbart sätt som tar hänsyn till sociala, miljömässiga och ekonomiska faktorer i företagets verksamhet i alla led.

Evenemangsdetaljer

Datum 1 oktober - 1 november

Sista anmälningsdagen 1 november

Anmäl dig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera med din e-postadress accepterar du vilkoren i vår integritetspolicy och accepterar att Drivhuset kommer att skicka dig relevanta nyhetsbrev.