VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Kvällskurs: Startup Class

Startup Class, en kvällskurs som genomförs av Drivhuset i Borås

Startup Class är ett helhetspaket för dig som går i tankar att starta företag eller kanske nyligen har dragit igång. Under fem tillfällen i februari och mars 2021 mellan 17:00-20.00 får Du lära dig mer om hur du kan utveckla din affärsidé eller företag.

Kursen är uppdelad i två delar: Under den första delen kommer vi hjälpa dig att affärsutveckla ditt företag och under den andra delen kommer vi att bjuda in ett antal externa föreläsare som kommer att hjälpa dig med de mer praktiska delarna. Vår avsikt är att du under Class 1 till 4 av kursen kommer att lära dig hur du identifierar din kund men också hur du testar din idé direkt mot kund. Du får även lära dig om hur du skapar en intresseväckande pitch som säljer och hur du strategiskt planerar din verksamhet. Vi avslutar detta avsnitt med en föreläsning kring marknadsföring och sälj där vi ger dig praktiska tips och inspiration i hur du kan jobba med det i ditt bolag.

Under Class 5 kommer vi bjuda in externa företag och experter som kommer att prata om de praktiska delarna med att driva företag: nämligen finansiering, bokföring och försäkring. Dessa personer är experter inom sina områden och kommer att dela med sig av sina bästa tips och tricks.

Vi avslutar denna utbildning med Class 6 som vi kallar för Startup Night. Det är ett event som vi anordnar för att inspirera till att fler ska våga ta steget till att starta eget! Missa inte denna eftermiddag med inspiration, tips och verktyg för dig som är intresserad av entreprenörskap och möjligheten att nätverka och skapa nya bekantskaper. Under Startup Night kommer vi även dela ut diplom till dig som har deltagit på minst 4 av dessa 5 moment!

Nytt för i år att vi kommer varva mellan Live-föreläsningar och förinspelade korta föreläsningar som erbjuds genom vår digitala online-plattform.

Under denna kurs har Du möjlighet att gå på alla workshops eller välja de workshopen som Du ser som viktiga för Ditt entreprenörskap. Väljer du att gå på alla fem workshops ingår de i ett paket som kostar 400 kr. I den ingår även Drivhusets affärsutvecklings bok. Väljer Du att gå på enskilda workshops så har de ett pris på 100 kr/st.

På grund av de rådande omständingheter med Corona kommer kursen att genomföras i ”hybridform”. Kursen kommer alltså att genomföras digitalt via Zoom men också fysiskt hos Drivhuset (för de som önskar det). För deltagande på plats har vi plats för max 8 personer.

————————————————————————————————————————————————-

Class 1: Segmentering & kundvärde
Vem är min kund och hur skapar jag värde för min kund? Hur skapar jag en hållbar affärsidé?
Datum: 16 februari 2021 Tid: 17:00-20:00

Class 2: MVP & Affärsmodeller
Hur testar jag min idé? Och hur ska jag tjäna pengar på det?
Datum: 23 februari 2021 Tid: 17:00-19:30

Class 3: Pitchträning & strategi
Hur ska jag planera min företagsstart och hur ska jag bäst presentera min idé!
Datum: 2 mars 2021 Tid: 17:00-19:30

Class 4: Sälj & Marknadsföring
Hur jobbar jag med sälj i mitt företag och hur marknadsför jag mig bäst!
Datum: 9 mars 2021 Tid: 17:00-19:00

Class 5: Externa föreläsare
Bokföring, finansiering av affärsidé/företag, försäkringar samt juridik.
Datum: 16 mars 2021 Tid: 17:00-19:00

Class 6 Inspirationsevent: Plötsligt entreprenör!
Inspirationsevent och diplomutdelning
Datum: 23 mars 2021 Tid: ej bestämt än


Anmälan är nu stängd. Vid frågor kontakta kursansvarig Mohammed kossir via mail

Evenemangsdetaljer

Datum 16 februari - 23 mars

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!