VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Gigantic Duck

Alexander och Jimmy bakom Spelbolaget Gigantic Duck har i år tagit in 10MSEK i investering: ”Snart skall vi vara bolaget som slåss på de internationella arenorna med jättarna i spelindustrin”

Intresset för företagande och en stark entreprenöranda fanns tidigt hos både Jimmy Nyström och Alexander Martinovic, grundarna till spelbolaget Gigantic Duck. Med ett intresse för datorspel och spelande på hög nivå påbörjade Jimmy och Alexander utvecklingen av ett eget spel Bombergrounds: Battle Royal. De var i kontakt med Drivhuset som agerade bollplank. I september 2021 avslutade de sin första investeringsrunda och tog in 10 MSEK i bolaget. Nu arbetar dem med en re-release av deras första framtagna spel och idéutveckling av nya projekt inför framtiden. Målet är att bolaget inom kort ska slåss med de stora jättarna i spelindustrin på de internationella arenorna.

Berätta om Gigantic Duck! Vad gör ni och vilka är ni som driver bolaget?  

– Gigantic Duck fokuserar på att skapa online-spel som går att spela på alla olika typer av enheter, t.ex. mobil, desktop (PC/Mac), och konsoller – s.k. ”super-crossplay”. Vårt första framtagna spel heter Bombergrounds: Battle Royale. Jimmy Nyström är grundare och är VD för bolaget och Alexander Martinovic är grundare och är Vice-VD för bolaget.


Hur kom ni på idén till företaget?  

-Vi påbörjade utveckling av ett spel på hobby-nivå som vi tänkte kunde vara skoj att testa och se om det var någon annan som ville spela, berättar Jimmy och Alexander.

Efter ungefär ett års av och på arbete med spelet så gick Jimmy och Alexander över på heltid och spenderade den mesta delen av deras vakna tid till projektet.
– När bolaget startades, år 2019, så blev det allvarligare tag i projektet, och det utvecklades med fullt ös fram till spelreleasen under år 2020.

”Drivhuset har varit ett bra bollplank för oss som gett oss inspiration och drivkraft framåt”

Har ni alltid varit intresserad av att driva eget eller hur kom ni in på det spåret? 
– Ja, jag har alltid varit intresserad av företagande. Faktum är att jag redan i tolv års ålder började programmera och skapa en webbutik. På den tiden fanns det inga enkla betalmedel, så mina kunder fick skicka brev med pengar på posten till mig. Det var ju ganska knäppt på något vis, men min poäng är att entreprenörsandan alltid funnits där, säger Jimmy.

-Jag har alltid varit intresserad av företagande, även i yngre ålder, vilket är varför jag valde att gå entreprenörskap och produktutveckling på Högskolan i Borås. Jag är även en fighter som inte ger upp i det första taget, och jag gillar problemlösning och effektivisering. Erfarenheten jag fått från att spela datorspel på hög nivå har gett mig den kunskap och de verktyg jag behöver för att utforma spel som är roliga och känns bra att spela, säger Alexander.

Har ni drivit företag tidigare?
– Sedan 2014 har jag även drivit min egen programmeringsbyrå vid namn Precise Media, som givit mig den produktionskunskapen och erfarenheten som krävs för att ta Gigantic Duck vidare till att bli något gigantiskt! Berättar Jimmy. 

Entreprenörskap för oss betyder att vi alltid får lära oss något nytt. Man får uppleva både upp och ned i denna bergochdalbana, men i slutändan kommer man alltid ut starkare och med större erfarenhet”

På vilket sätt har Drivhuset hjälpt er i ert företagande?

-Drivhuset har varit ett bra bollplank för oss som gett oss inspiration och drivkraft framåt, säger Jimmy och Alexander.

Vad är aktuellt i företaget just nu?

-Förutom den investeringen vi tagit in på 10 MSEK i September 2021 så arbetar vi just nu på en stor re-release av Bombergrounds, som skall ta spelet från där det är idag, till att bli ett av världens mest älskade onlinespel. Vi sitter även med penna och papper för att något nytt skall skapas i framtiden… undra vad det kan vara? Nåja, det lämnar vi osagt, säger Jimmy och Alexander.

Vad har ni för mål med ert bolag och som entreprenörer?

– Målet har alltid varit en av våra styrkor. Som man hör i namnet Gigantic Duck, så har målet givetvis varit att skapa något stort.


Vart är företaget om 5 år om ni får gissa?
– Idag är vi det lilla bolaget i Borås som precis låst sin första investeringsrunda, men imorgon skall vi vara bolaget som slåss på de internationella arenorna med de stora jättarna i spelindustrin, berättar Jimmy och Alexander.

”Det finns ingen plats för stolthet i företagande. Det handlar i slutändan om hur man med hjälp av sitt team kan skapa en så bra produkt eller tjänst som möjligt”

Vad är det bästa med att driva företag tycker ni?

-Entreprenörskap för oss betyder att vi alltid får lära oss något nytt. Man får uppleva både upp och ned i denna bergochdalbana, men i slutändan kommer man alltid ut starkare och med större erfarenhet, säger Jimmy och Alexander.

Har ni några tips till andra som funderar på att starta ett eget företag men som kanske inte vågar?
-Det finns ingen plats för stolthet i företagande. Det handlar i slutändan om hur man med hjälp av sitt team kan skapa en så bra produkt eller tjänst som möjligt. Var redo med ett ordentligt driv med optimistiska mål, en väldigt bra idé och tanken att ”allt går om man vill”. Sätt även ramar för dig själv om vad som skall uppnås, och om din tes falsifieras bör du fundera om omedelbart, berättar Jimmy. 

-Investera sedan tid i att få ned processer i ditt företag som lägger grunden för hur du skall arbeta effektivt och produktivt. Undvik för mycket pappersarbete och möten, och fokusera på att hitta de personer som faktiskt kan hjälpa dig på din resa, säger Jimmy.

Läs mer om Gigantic Duck och spelet Bombergrounds:

www.bombergrounds.com 

Relaterade historier

Se alla historier

Niik Design

Anahita Shams driver klädvarumärket Niik Design som lanserades i oktober 2021: ”Jag...

Läs mer

Tankens Kraft

Christine Thörnblom hjälper företag och privatpersoner att förebygga psykisk ohälsa: ”Psykisk ohälsa är...

Läs mer

Kärlunds hästhälsa

Fanny Andersson driver Kärlunds Hästhälsa: ”Jag är lyckligt lottad att få hålla...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!