VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Hanna Bondesson


Hanna Bondesson driver företag inom preventiv stresshantering och vill hejda vågen av utmattningssyndrom!

Hanna Bondesson arbetade som marknadskoordinator på ett designföretag i Borås. 2017 tog hon steget till att bli egenföretagare, moroten var att styra över sin egen tid och att få arbeta med något som för henne kändes viktigt på ett djupare plan. Idag är Hanna samtalsterapeut och kursledare med fokus på Preventiv Stresshantering och arbetar för att hejda vågen av sjuka i utmattningssyndrom.

Berätta om dig och ditt företag!
-Mitt namn är Hanna Bondesson, jag är 32 år gammal, och bor på landsbygden utanför Hökerum. 2017 påbörjade jag min resa från marknadskoordinator på ett designföretag i Borås till samtalsterapeut och kursledare med fokus på Preventiv Stresshantering i samma stad. Det är inte så allvarligt som det kan låta, kursen heter ”Arbetsliv och privatliv i bättre balans” och ges i små grupper vid totalt fyra tillfällen, säger Hanna.

Hur kom du på idén till ditt företag?
-Jag ville vara med och hejda vågen av sjuka i utmattningssyndrom och förespråka ett förebyggande perspektiv snarare än ett där man ”bara” lappar och lagar i efterhand. På ett privat plan, bland mina vänner och närmsta kollegor har jag alltid haft en förmåga att repa mod i folk. Få dem att våga stå upp för sig själva, sin sak och sitt mående, berättar Hanna.

”Det kändes inte som att Drivhusets input kom för sent utan faktiskt jätteskönt att få en neutral professionell blick på min tjänst”

I vilken tidsperiod i ditt liv blev du intresserad av att starta företag?
-En morot i mitt beslut att gå från anställd till egen var den att jag ville styra min egen tid för att kunna arbeta på ett sätt som var förenligt med den förälder jag ville vara. En annan drivkraft var den att arbeta med något som, för mig, kändes viktigt på ett djupare plan. Design i all ära.

Träffade du Drivhuset i vägledning eller en utbildning och hur har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap?
-Jag bokade in ett samtal med Drivhuset för att få en yttre blick på vad jag redan sjösatt. Det kändes inte som att Drivhusets input ”kom för sent” utan faktiskt jätteskönt att få en neutral professionell blick på min tjänst, säger Hanna.

Hur arbetar du med företaget idag?
-Jag håller kurser i mina egna lokaler i Borås och på annan ort ute på företagen och organisationerna. Ja håller just nu på att styra om mitt erbjudande så att det är mer riktat mot företag och organisationer. Jag älskar dynamiken i en grupp privatpersoner men det kostar lika mycket energi att sälja in till en privatperson som till ett företag och ju fler jag når ut till desto fler kan jag hjälpa sänka garden och höja blicken.

”Jag arbetar på fasta tider, inte alls sådär flytande ”alltid och aldrig” som många egenföretagare beskriver. När jag är ledig är jag superledig.”

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
-Jag lever som jag lär och tacksamt nog biter Acceptance Commitment Training riktigt väl på stress kopplat såväl till att vara småbarnsförälder som till att vara egenföretagare. En vanlig arbetsdag arbetar jag först med skrivbordsarbete enligt pomodorometoden men fokuserade arbetsplats och schemalagda kortare pauser följt av en längre paus. Disciplin kommer lätt för mig. Därefter brukar jag förbereda den kurs jag ska hålla och sätta mig i bilen för att ta mig till den ort kursen ges på. Jag tycker om att vara ”flygande kursledare” det är kul att se nya orter och nya konferensrum.

Vad är dina och företagets framtidsvisioner och mål?
-Jag vill fortsätta att slipa på mitt material, införliva aktuell forskning i min kurs på ett lättfattligt sätt som verkligen gör skillnad för dem som går kursen. Jag vill slå så få luftslag som möjligt att kanalisera min energi på bästa sätt. Jag arbetar på fasta tider, inte alls sådär flytande ”alltid och aldrig” som många egenföretagare beskriver. När jag är ledig är jag superledig.

Vad är det bästa med att driva företag?
-Att jag får planera min tid. Att jag kan arbeta på ett sätt som gör att jag känner mig stolt över det jobb jag gör samt underhålla relationen till min man och dotter lika rakryggat närvarande och helt utan dåligt samvete över att arbetet tar merparten av min energi.

Vad är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget? Hur gjorde du för att våga?
-Bara gör det. Testa. Två båtreferenser (fast jag inte seglar) ”A ship is always safe at shore but that is not what it’s built for” och ”A smooth sea never made a skilled sailor” Det går inte att göra en stor förändring i livet utan att du undrar om du faktiskt genomför en förändring som leder till något sämre. Det är en chans du måste ta och justera riktningen under vägs gång. Livet är kort och man kan lika gärna ha det lite spännande under tiden. Om inte annat är det utvecklande. Alla passar dessutom inte som anställda och vissa passar nästan för bra – och mår dåligt på kuppen. Sätt din egen agenda ett par år och ta sen ställning om du vill vara anställd eller egen. Heja!

Besök hannabondesson.se här

Relaterade historier

Se alla historier

Scandinavian Art & Design

Ludwig Skalare och kompanjonen Emil Wigren driver bolaget Scandinavian Art & Design...

Läs mer

MLLW Active

Jennifer Sumar driver bolaget MLLW Active ”Vi vill sälja globalt. I dagsläget...

Läs mer

District Zero

Mohammed Kossir driver District Zero: Escape Room vid sidan av sitt arbete...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera med din e-postadress accepterar du vilkoren i vår integritetspolicy och accepterar att Drivhuset kommer att skicka dig relevanta nyhetsbrev.