VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Kärlunds hästhälsa


Fanny Andersson driver Kärlunds Hästhälsa: ”Jag är lyckligt lottad att få hålla på med ett yrke som egentligen är som en hobby!” 

Idén uppstod när Fanny Anderssons häst Kiffa Kärlund hade varit skadad under en lång tid och Fanny var tvungen att ta det tråkiga beslutet att låta honom somna in. Fanny började läsa på om långvariga låsningar och obalanser som orsakar permanenta skador hos hästar.  Idén om Kärlunds Hästhälsa uppstod. Fanny ville förebygga skador så att färre ryttare skulle behöva ta bort sina bästa vänner. Hon sökte till en utbildning och idén om att starta ett eget företag växte sig större. Hon tog kontakt med Drivhuset och fick hjälp med hela uppstarten av företaget. Idag är Fanny Andersson hästterapeut och driver Kärlunds Hästhälsa. 

Berätta om dig och ditt företag! 

Mitt namn är Fanny Andersson och jag är 27 år gammal. Jag arbetar som Hästterapeut i mitt företag Kärlunds Hästhälsa. Jag använder mig utav osteopati och akupunktur för att få en mer hållbar vardag för hästar. Jag tittar och känner igenom hästar och därefter sätter jag ut en behandling för just den hästen. Det kan vara allt ifrån att hästen har ett kortare steg på ett av benen till en obalans inuti i kroppen, berättar Fanny. 

Hur kom du på idén till ditt företag?

Allt började med min första häst Kiffa Kärlund, han var skadad under en lång tid och även fast veterinären gjorde sitt bästa så blev han inte bättre. Jag var då tvungen att ta det tråkiga beslutet att låta honom somna in. Efter det började jag läsa på om hur långvariga låsningar och obalanser i kroppen kan orsaka permanenta skador och då slog det mig vad jag vill arbeta med. Jag ville förebygga skador så att färre ryttare ska behöva ta bort sina bästa vänner, säger Fanny. 

Har du alltid varit intresserad av att driva eget eller hur kom du in på det spåret?

Jag har inte tidigare haft något intresse att driva eget företag förrän för några år sedan. Jag har alltid tänkt att det skulle vara för svårt och för krångligt, men jag hade fel!

Jag sökte efter utbildningar runt omkring och hittade till slut en i Malmö som passade mig bra och därefter kom idén att starta eget och namnet på företaget blev en hyllning till min Kiffa, berättar Fanny.

”Man måste våga fråga för att utvecklas”

På vilket sätt har Drivhuset hjälpt dig i ditt företagande? 

Det var en familjemedlem som tipsade mig om Drivhuset. Hon hade nyligen startat eget företag och var så nöjd med Drivhusets hjälp. När jag tog kontakt med Drivhuset så fick jag hjälp med hela uppstarten av mitt företag. Allt ifrån att skicka in ansökan till Skatteverket och alla dess olika blanketter till att tro på att jag verkligen kommer klara det här! Berättar Fanny 


Hur ser en vanlig dag ut på Kärlunds Hästhälsa? 

Eftersom jag åker ut till mina kunder så börjar dagen i bilen med resor från ungefär 10 min upp till 1 timme. När jag kommer till en kund tittar jag först på hur hästen ser ut, om jag ser något som jag reagerar på exteriört. Sen känner jag igenom hästens alla muskler, leder och senor. Samtidigt försöker jag få en uppfattning om vad som försiggår i kroppen på hästen och hur balanserad den är enligt kinesisk medicin. Jag pratar med ägaren om de har märkt något annorlunda eller om hästen har gjort något som den inte brukar göra, under den senaste tiden. Efter en ordentlig genomgång börjar jag behandla. Det kan vara allt från 1-3 behandlingar om dagen än så länge. Jag har annat jobb vid sidan av så för tillfället så arbetar jag inte med företaget alla dagar under veckan, berättar Fanny. 

”Jag var väldigt osäker och hade verkligen ingen aning om vad jag höll på med men tack vare Drivhuset så har jag fått otroligt mycket och bra hjälp.”

Vad är planerna för företaget inom de närmaste åren? 

Min plan och mitt mål är att jag ska få in fler kunder så jag kan växa. Jag hoppas på att jag kan skaffa mig en plats där kunderna kan komma till mig så jag inte behöver åka bil varje dag, säger Fanny.


Vad är det bästa med att driva ditt företag tycker du? 

Det bästa med att driva eget är att jag får jobba med det jag vill och tycker är roligt! Jag är lyckligt lottad att få hålla på med ett yrke som egentligen är som en hobby! Jag tycker även om att jag får bestämma mina tider själv, när jag börjar och när jag slutar, berättar Fanny. 

Har du några tips till andra som funderar på att starta ett eget företag men som kanske inte vågar? 

GÖR DET! Jag var väldigt osäker och hade verkligen ingen aning om vad jag höll på med men tack vare Drivhuset så har jag fått otroligt mycket och bra hjälp. Man måste våga fråga för att utvecklas och inga frågor är dumma! Berättar Fanny.

Vill du komma i kontakt med Fanny? Du hittar hennes kontaktuppgifter här!

Relaterade historier

Se alla historier

Niik Design

Anahita Shams driver klädvarumärket Niik Design som lanserades i oktober 2021: ”Jag...

Läs mer

Gigantic Duck

Alexander och Jimmy bakom Spelbolaget Gigantic Duck har i år tagit in 10MSEK...

Läs mer

Tankens Kraft

Christine Thörnblom hjälper företag och privatpersoner att förebygga psykisk ohälsa: ”Psykisk ohälsa är...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!