VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Märy Design

Vinnaren av Drivhuset Sommarföretagare 2017 Marie Ottosson: ”Det gav mig motivation och mod att ta tag i mitt egna företag.”

Under sina studier på Högskolan i Borås blev Marie intresserad av att lära sig mer om hur företag startas och byggs. Marie sökte till Drivhuset Sommarföretagare, kom in och vann pitchtävlingen 2017. Idag driver Marie Ottosson Märy Design.

– Jag kom i kontakt med Drivhuset sommaren 2017. Jag hade kommit in på Drivhusets sommarkurs Sommarföretagare. Jag hade precis gått klart mitt första år på textilhögskolan där jag studerar textil produktutveckling och entreprenörskap. Jag hade blivit inspirerad av min utbildning att lära mig mer i hur företag startas och byggs upp. Jag hade gjort min första barnkollektion redan innan jag började på textilhögskolan men inte riktigt tagit tag i att utveckla företagsidén. Att söka mig till Drivhuset gjorde att jag äntligen fick ta tag i mitt egna projekt som så lätt hamnar i andra hand.

På vilket sätt har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap?

– Drivhuset har verkligen hjälpt mig att pusha och peppa mig själv och dessutom gett mig flera byggstenar att utveckla företaget på, som jag inte hade haft om jag inte gått till Drivhuset och bett om råd. Jag har fått lära mig hur de olika byggstenarna hänger ihop och att alla är viktiga på olika sätt. Exempelvis hade jag inte brytt mig om att specificera min kundgrupp, innan hade jag nog bara velat köra på och inte tänka igenom det så noga. Nu i efterhand förstår jag hur viktigt det var.

Märy Design erbjuder barnkläder som är egendesignade, handtryckta och handsydda med stort fokus på miljö. Tygerna är GOTS-certifierade och företaget jobbar för att minska spill av både tyg och tryckfärg genom att endast sy upp kläder när kunder beställer. Det är kunden som bestämmer mönster, färg, modell och storlek.

”Kom ihåg att du inte måste vara bäst på allt, du kan be om hjälp och utvecklas med tiden”

Vad är det bästa med att driva eget företag?

– Det bästa med att ha ett företag är att få göra något jag tycker är roligt som samtidigt har ett värde för andra. Det är kul att se när folk blir glada av kläderna. En annan sak som är rolig är att man kommer i kontakt med människor man inte hade träffat annars.

Vad kan du ge för tips till någon som vill starta företag?

– Mitt tips är att komma ihåg att du inte måste vara bäst på allt. Du kan be om hjälp och utvecklas med tiden. Vill man som jag, starta ett företag där du inte behöver investera i kopiösa mängder pengar med en gång, gäller det mest att våga och tro på sin idé.

Har du medverkat vid någon av Drivhusets evenemang? Vad gav det dig?

– Förutom att ha deltagit i sommarkursen i somras har jag även varit med på Days of Entrepreneurship som Drivhuset anordnar. Jag har deltagit där två år i rad och lyssnat på flera entreprenörer som berättat om sina verksamheter, stora som små. Det har helt klart varit inspirerande. För mig har det varit intressant att höra om hur de olika entreprenörerna kände inför företagsstart. Många har berättat att de kände sig små, ”inga typiska entreprenörer” och inte hade alla pusselbitar på plats, men de började ändå. Det gav mig motivation och mod att ta tag i mitt egna företag.

Du hittar Märy Design på instagram @marydesign.shop

Relaterade historier

Se alla historier

Leva Surdegsbageri

Foto: Nastasja Thor I juli öppnade Leva Surdegsbageri - Ett ekologiskt bageri...

Läs mer

SHESIZE

Emmeli Marmander driver bolaget SHESIZE: ”Vi kvinnor ska inte behöva anpassa våra...

Läs mer

Rickardsson & Fihn

Amanda Fihn och Elin Rickardsson lanserar ett klädvarumärke anpassade för personer som...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!