VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Pernilla Hegland designar örhängen i polymerlera i företaget Milkyway Design ”Blev inspirerad av videos på TikTok”

Efter att ha tittat på inspirerande videos på TikTok blev Pernilla Hegland intresserad av att lära sig att göra smycken i polymerlera. Efter att Pernilla hade designat och tillverkat en större mängd produkter väcktes en tanke om att driva det som ett företag. Pernilla hade tidigare erfarenhet av att driva ett eget företag och mindes den härliga känslan av att vara sin egen chef. Vid hennes tidigare registrering av ett företag hade flera problem uppstått och Pernilla valde att den här gången ta hjälp av Drivhuset för att känna sig tryggare i uppstarten av företaget. Nu driver Pernilla företaget Milkyway Design där hon säljer sina handgjorda örhängen i polymerlera. Nästa steg i företaget är att börja smida egna silversmycken och målet är att inom kort arbeta heltid med företaget.

Berätta om hur du kom du idén!

-Det började för ungefär ett år sedan när jag satt och kollade på TikTok på personer som gjorde örhängen av polymerlera och blev inspirerad. Jag bestämde mig för att testa och eftersom jag älskar att pyssla och skapa så var det svårt att sluta. Till slut hade jag så mycket produkter så att jag ville börja sälja, berättar Pernilla.

Har du alltid varit intresserad av att starta ett företag eller hur kom du in på den vägen?

-Jag har haft ett eget företag innan då jag gjorde nagelförlängning på kunder. Jag valde att avveckla det då tiden inte räckte till. Att tidigare ha drivit ett eget företag gav mig bra erfarenheter och framför allt mersmak, att vara sin egen chef är en grym känsla, säger Pernilla.


”Drivhusets hjälp gjorde mig mycket lugnare”

Hur har Drivhuset varit en del av den här resan? Vad har Drivhuset betytt för dig?

-Jag fick hjälp av Drivhuset när jag startade upp mitt företag. Jag tycker det är så krångligt med allt man ska tänka på speciellt vid registrering av företaget. Drivhuset hjälpte mig så det blev rätt. Förra gången jag hade eget företag blev det fel vid registreringen och det oroade jag mig för den här gången. Så deras hjälp gjorde mig mycket lugnare. Sedan var det perfekt med lite extra tips och rabatter, berättar Pernilla.

Vad har du för mål framöver med företaget? Hur ser din planer ut det närmsta året? 

-Jag har som mål att kunna jobba heltid med företaget, det är min stora dröm! Närmsta året ska jag satsa på att utveckla företaget ytterligare och börja smida egna silversmycken som jag kan kombinera med polymerleran. Ett mål är att själv kunna designa allt från grunden, säger Pernilla.


Hur gör man för att köpa en produkt från Milkyway Design?

-Du går in på milkyway-design.quickbutik.com som är min hemsida eller så kan du gå in på @milkyway_design på instagram, där även hemsidan är länkad i profilen, berättar Pernilla.


Vad är dina bästa tips till andra som går i tankar att starta företag? Vad ska man göra för att våga ta steget?

Bara gör det! Vad kan hända? Om du är osäker och vill ha lite kött på benen så ta kontakt med Drivhuset eller sök på kurser på nätet. Finns mycket föreläsningar online man kan titta på, säger Pernilla.

Relaterade historier

Se alla historier

Så enkelt kommer du på en affärsidé som gör succé

På Drivhuset möter vi dagligen människor som står i början av sitt...

Läs mer

Tillbakablick på 2022

Återigen står vi inför slutet av ännu ett år.  2022 har varit...

Läs mer

Vinnaren av Årets Studentföretag 2022

Den 16 november samlades juryn på Drivhusets kontor i Textile Fashion Center....

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!