VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Så enkelt kommer du på en affärsidé som gör succé

På Drivhuset möter vi dagligen människor som står i början av sitt entreprenörskap. Många står till och med i starten av sin karriär med en pågående eller nyligen avslutad utbildning, när tanken om att starta eget slår till. 

Är du en av dem som drömmer om att starta eget, men är rädd för att du inte har tillräckligt med kunskap och erfarenhet? 

Att vara entreprenör handlar om att lösa problem för din kund. Är du medveten om problemet har du många gånger tillräckligt med kunskap för att komma på en affärsidé som löser situationen. 

Så hur gör du för att generera affärsidéer som kommer göra succé? Här nedan ger vi dig våra bästa tips. 

  1. Börja med att tänka på dina intressen och passioner. Vad gillar du att göra på fritiden? Finns det något du är särskilt bra på? Dessa intressen och förmågor kan vara en bra grund för en affärsidé. Kanske finns det en möjlighet att kombinera dina intressen med någon form av tjänst eller produkt du kan erbjuda.
  2. Försök att lösa ett problem du själv har stött på. Många affärsidéer har sin grund i en personlig erfarenhet av ett specifikt problem som ingen annan har lyckats lösa på ett bra sätt. Genom att identifiera ett problem du själv har stött på och försöka hitta en lösning på det, kan du skapa en unik affärsidé.
  3. Utforska branscher och marknader som du är intresserad av. Finns det någon bransch eller marknad som du vill lära dig mer om? Kanske finns det en möjlighet att starta en verksamhet inom den branschen. Genom att följa trender och utvecklingar inom en viss bransch kan du hitta en nisch som inte är fullt utnyttjad och skapa en affärsidé som sticker ut.
  4. Prata med människor och samla in feedback. Genom att prata med andra kan du få en bättre förståelse för vad som finns på marknaden och vad människor är villiga att betala för. Samla in feedback från olika personer och använd den för att finslipa och utveckla din idé. Detta kan du göra genom att till exempel genomföra enkäter eller intervjuer med människor i din målgrupp.
  5. Var inte rädd för att testa och experimentera. Det är okej att inte ha en perfekt affärsidé från början. Genom att testa och experimentera kan du få en bättre förståelse för vad som fungerar och vad som inte fungerar. Detta kan du göra genom att till exempel starta en liten skalbar verksamhet på sidan om ditt vanliga jobb för att se om det finns en efterfrågan på din produkt eller tjänst
  6. Ta reda på vad som finns på marknaden. Gör en marknadsundersökning för att se vad som redan finns på marknaden och vad som saknas. Kanske finns det en lucka du kan fylla genom att erbjuda något som ingen annan gör.
  7. Var beredd att arbeta hårt. Att starta ett eget företag kräver mycket tid och ansträngning. Var beredd att lägga ned den tid och energi som krävs för att göra din affärsidé till verklighet.

Slutligen vill vi uppmuntra dig till att våga be om råd och vägledning. Vi på Drivhuset brinner för att möta studenter och unga som står i början av sin affärsidé. Våra tjänster är alltid kostnadsfria och du kan läsa mer om dem eller boka ett vägledande samtal med några av våra affärsutvecklare på länken: https://calendly.com/drivhusetboras

Lycka till! 

Relaterade historier

Se alla historier

Därför ska ditt värdeerbjudande utgå från din målgrupp

Ditt värdeerbjudande är en viktig del av din verksamhet. Det är ett...

Läs mer

Elie testade flera affärsidéer innan han landade i att starta Onumia Consulting

Elie är 22 år och studerar administration på Yrkeshögskolan. Vid sidan av...

Läs mer

Tillbakablick på 2022

Återigen står vi inför slutet av ännu ett år.  2022 har varit...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!