VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Vad vi gör på Drivhuset

Vi stöttar idésprutor, företagare, kommuner, eldsjälar, studenter och förändringsfantaster på sin utvecklingsresa. Vi förflyttar människor och företag.

vad gör vi på Drivhuset- Starta eget företag

Vad vi gör på Drivhuset

På Drivhuset erbjuder vi kostnadsfri rådgivning, events och utbildningar för att starta och utveckla företag. Med våra kvalitetssäkrade metoder och strategier stöttar vi entreprenörer, studenter och organisationer på deras utvecklingsresa. Med fokus på hållbar samhällsutveckling och entreprenörskap som ledord, hjälper vi till att förverkliga affärsidéer och driva förändring. Hos oss får du den kunskap och inspiration som behövs för att ta ditt företag till nästa nivå

Vad vi gör på Drivhuset

Utbildning inom entreprenörskap

Vi på Drivhuset arrangerar ett antal utbildningar varje år. Utbildningarna håller vi antingen internt hos oss eller externt hos någon av våra samarbetspartners.

Startup Class är en kvällskurs som ger dig kunskaper om affärsmodellering, kundsegmentering och pitchförberedelse för att starta eget företag. Datum för nästa tillfälle är ännu ej bestämt, men du kan göra en intresseanmälan redan idag genom att maila oss. Annars dyker anmälan upp under aktiviteter på hemsidan när det är dags.

Startup Program är en intensivkurs över två veckor under sommaren, där du får lära dig affärsutveckling och praktiska aspekter av att starta eget. Dessutom erbjuder vi föreläsningar och workshops på högskolor och akademier.

starta eget företag

Vägledning för entreprenörer

Få kostnadsfri och konfidentiell vägledning för din affärsidé eller befintliga företag hos Drivhuset. Vi tror på att inspirera och stödja entreprenörer i alla skeden av deras resa. Hos oss handlar det inte bara om att generera idéer utan också om att göra dem till verklighet. Genom individanpassad vägledning och stöd hjälper vi dig att forma och utveckla din idé till en framgångsrik affärsverksamhet. Varje år stöttar vi över 4 000 entreprenörer, vilket resulterar i över 1 000 nya företag. Vi är stolta över att vara en del av den resan. Boka din vägledning redan idag och låt oss tillsammans skapa något fantastiskt!

Våra projekt på Drivhuset

Next (UF handledning)

NEXT (UF-handledning)

Drivhuset, i samarbete med Ung Företagsamhet Älvsborg, gör det nu möjligt för dig att få en professionnel coach som hjälper dig att utveckla och driva ditt UF-Företag.

Coachen har även möjlighet att stötta dig efter att du avslutat ditt UF-företag för att driva det vidare som ett riktigt riktigt företag. Helt enkelt kommer hen att hjälpa dig att ta ditt entreprenörskap till nästa nivå.

NEXT är projektet för dig som vill testa din idé och och fortsätta din entreprenöriella resa.

Kontakta Drivhuset Borås för att bli en del av NEXT

Skicka ett mail till boras@drivhuset.se

Second Chance

Projektet ”Second Chance” samlar experter inom inkluderande utbildning, textildesign och entreprenörskap från flera länder, däribland Slovenien, Sverige, Egypten, Bosnien och Hercegovina, Albanien och Montenegro. Vårt gemensamma mål är att stärka unga människor med färre möjligheter att bli framgångsrika entreprenörer genom att erbjuda utbildning, resurser och stöd samt främja informellt lärande och bidra till EU:s ungdomsstrategi.

Projektet fokuserar på att stödja utvecklingen av entreprenöriella färdigheter bland unga inom textildesign. Det innebär att ge vägledning och mentorskap för att starta och driva företag, hantera ekonomin, skapa marknadsföringsstrategier och andra nödvändiga färdigheter för att lyckas i branschen. Dessutom strävar vi efter att förbättra ungas textildesignfärdigheter genom utbildning och workshops inom olika aspekter av textildesign, såsom återanvändning av kläder, reparationer och uppgraderingar av klädesplagg samt skapande av produkter med alternativa fibrer. Vi vägleder också deltagarna mot mer hållbara metoder inom textilindustrin, såsom återanvändning av kläder och minskning av textilavfall, samtidigt som vi ökar medvetenheten om ”fast fashions” negativa påverkan och vikten av hållbarhet. Målet med Second Chance är inte bara att hjälpa unga individer att starta och utveckla framgångsrika företag, utan även att bidra till en mer hållbar framtid för textilbranschen.

30 Globala mål

Social innovation

Agenda 2030 formulerar målen för en hållbar utveckling och en hållbar värld. Det är snart 2030 och mycket behöver göras för att nå målen och skapa ekonomisk stabilitet, samhällelig rättvisa och begränsa klimatförändringarna.

Alla har ansvar för att bidra till att vända utvecklingen, inte minst offentligt finansierade verksamheter, verksamheter som uppmuntrar till entreprenörskap, som Drivhuset har stora möjligheter att vara med i förändringen. Verksamheter som Drivhuset har en stor påverkan på framtidens bolag, då vi träffar nutidens studenter, kommande innovatörer, entreprenörer och intraprenörer. Vi kan få dessa individer att ha rätt inställning och ambition med sig ut i yrkeslivet. Vi kan vara med och få dessa individer att vilja göra skillnad.

Ambitionen är att hållbar utveckling, agenda 2030 och social innovation är väl integrerat i Drivhusets verksamhet från 2021 och framåt.

För mer info kontakta oss på boras@drivhuset.se

telefon och mail kontakt

Kontakta oss

Tveka inte på att kontakta oss för frågor eller funderingar.

Mail: boras@drivhuset.se

Telefon: 073 026 54 50

Tillbaka till Startsidan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!