VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Våra tjänster

Vägledning

All vägledning är kostnadsfri och sker under sekretess. Boka tid

Drivhuset är till för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv.

Hos oss får du hjälp att se möjligheter och lösningar för din idé. Vi utgår från din kompetens och erfarenhet och kartlägger vad du behöver ha hjälp med för att kunna komma vidare med din idé. Fokus ligger på dig som entreprenör inte på idén, för idéer bedömer vi aldrig. Vi anpassar vägledningen utefter dina behov och din specifika situation. Genom att forma idén utifrån den feedback du får från oss på Drivhuset och den målgrupp du jobbar mot kommer du att utveckla en livskraftig idé som är redo för marknaden. All vägledning är kostnadsfri och sker under sekretess. Ta första steget mot att förverkliga din idé.

Under vägledningen diskuterar vi din idé och dina möjligheter till att förverkliga den.

Du behöver inga förkunskaper eller färdiga affärsplaner inför mötet. Det viktiga är att du är engagerad och beredd att satsa på din idé. Om du redan har ett företag som du vill ha hjälp med att utveckla på ett eller annat sätt hjälper vi gärna till med det också. Drivhuset hjälper entreprenörer utifrån den fas den befinner sig i sitt idéförverkligande och företagande.

Framgångsrikt entreprenörskap
Varje år genomför Drivhuset över 4 000 vägledningar, vilket leder till över 1 000 nya företag.
85 procent av dem som startar med hjälp av Drivhuset har kvar sitt företag efter 3 år. Det kallar vi livskraftigt!

Digital Business Box
Drivhuset Business Box innehåller unika erbjudanden i samarbete med våra partners Aspia, Etcetera, Länsförsäkringar Älvsborg och Sparbanken Sjuhärad. Numera har vi den också i digital form. Skicka gärna ett mail till oss så berättar vi mer om hur du kan ta del av dessa fantastiska erbjudanden!

Riktlinjer Drivhuset i Borås Vägledningar

Drivhuset i Borås är en offentligt finansierad verksamhet med uppdrag att uppmuntra till entreprenörskap och att förverkliga idéer. Vi hjälper er individer kostnadsfritt med att utveckla och förverkliga idéer, som ibland leder till startade bolag.

Vi rekommenderar att ni kommer till oss på Drivhuset när ni är nyfikna på entreprenörskap, eller har en ide som ni vill utveckla. Vi är ofta det första steget man kan ta i sin entreprenörsresa.

Vi är en inkluderande verksamhet som främst arbetar mot studenter, men vi träffar alla som har ambitioner att utveckla eller förverkliga en idé.

På grund av begränsade personalresurser har vi dock begränsat med timmar vi har möjlighet att lägga hos varje individ och idé. Vi förväntar oss såklart därför att ni som entreprenörer gör ert arbete, är drivande och lösningsorienterade.

Vi gör inte arbetet åt er, vi stöttar er att gå vidare, att hitta nästa steg på er spännande entreprenörsresa. Vi hjälper till med ideutveckling, affärsutveckling och er nystart av ert företag.

Vi hoppas ni vill förverkliga era idéer med oss på Drivhuset!

 

Boka en vägledning redan idag via vår bokningssida.

Missa inte möjligheten att vinna vårt stipendie!

Drivhuset brinner för att hjälpa studenter att möjliggöra sina affärsidéer och följa sina drömmar. Som en del i detta arbete delar vi varje år ut stipendiet ”Årets Studentföretag” i samarbete med Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Sparbanken Sjuhärad. En mycket ärofylld utmärkelse med priser på ett värde av 29 100 kronor. 

Vinnaren av ”Årets Studentföretag” får en prissumma på 15 000 kronor, en kontorsplats i Drivhusets fina lokaler på Textile Fashion Center till ett värde av 6000 kronor samt bokföringstjänster från Aspia till ett värde av 8100kr!

Utmärkelsen och vinsterna kommer att tilldelas vinnaren på scen under högskolans event ”Days of Knowledge” i december.

Kriterier

För att få söka till ”Årets Studentföretag” ska du vara student vid Högskolan i Borås, alternativt ha avslutat dina studier senast 2021. Du ska ha startat ett företag under din studietid, eller ha planer på att göra det. Det innebär att du inte behöver ha ett registrerat företag, utan det räcker med att ha en affärsidé som du vill genomföra.

Ditt företag/affärsidé ska på något vis bidra till ett mer hållbart samhälle och du ska dessutom ha fått vägledning av Drivhuset någon gång under din studietid. 

Ansökningsprocess

Ansökan till stipendiet är enkel att genomföra. I ett första skede kommer du få svara på frågor om ditt företag/affärsidé vid anmälan. Bedöms du vara behörig att söka stipendiet kommer du få svara på ytterligare frågor kring företaget/affärsidén, visioner & mål samt hur du tänker arbeta med hållbarhet ur ett miljö- och samhällsperspektiv. 

Ansökningsförfarandet är öppet mellan 5/9 – 1/11.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!