VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
BORÅS
SV

Endorfinkliniken

Amanda Follin driver Endorfinkliniken och kombinerar osteopati, träning och äventyr: ”Jag cyklade från Borås till Åre (100 mil) på 8 dagar i somras”

Amanda Follin hade en passion och nyfikenhet för människokroppen och började studera till Osteopat på Skandinaviska Osteopathögskolan. Under studierna började träning och äventyr ta stor plats i Amandas liv och hon började få tankar om att starta företag. Idag driver Amanda Endorfinkliniken på heltid. Hon utför osteopatiska behandlingar, instruerar träningsklasser, arrangerar äventyrsträffar och föreläser om hälsa och äventyr hos företag. Och i somras cyklade Amanda själv från Borås till Åre på 8 dagar!

Berätta om dig och ditt företag! 

-Jag är en passionerad framåtsträvare som tycker att människokroppen är det mest intressanta som finns. Utöver biologi går jag igång på frihet och äventyr. Endorfinkliniken grundades februari 2017, då jag fortfarande studerade till Osteopat på Skandinaviska Osteopathögskolan och precis hade avklarat en yogautbildning. Som osteopat blir man expert på kroppen och smärta samt hur man hjälper att behandla orsaken till smärtan. Visionen för Endorfinkliniken var att lära ut yogaklasser och utföra massagebehandlingar för att kunna finansiera mina studier till att bli fullfjädrad Osteopat. Allt detta i mina föräldrars tillbyggda garagevåning i Sjömarken. Idag innehar jag min Osteopatexamen och har vuxit ur garaget – februari 2019 flyttade Endorfinkliniken till en större klinik i Borås, berättar Amanda.

Hur kom du på idén till ditt företag?

-Idén kom när jag studerade till Osteopat och insåg att mitt framtida yrke passar bra som egenföretagare. Det vara bara att köra!

”Jag har fått fantastiskt stöd och hjälp från Drivhuset i form av vägledning och nätverk”

I vilken tidsperiod i ditt liv blev du intresserad av att starta företag?

-Eget företag var egentligen inget jag hade reflekterat över när jag började utbilda mig till Osteopat – passionen och nyfikenheten för människokroppen tog över. Vid andra året på skolan började även träning och äventyr ta stor plats i mitt liv och jag lekte med tanken att kunna stå på tre olika ben i mitt företagande, säger Amanda.

Träffade du Drivhuset i vägledning eller en utbildning (eller annat sätt)?

-Jag sökte upp Drivhuset när jag behövde vägledning i att starta upp och registrera företaget hos Skatteverket.

Hur har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap? 

-Jag har fått fantastiskt stöd och hjälp från Drivhuset i form av vägledning och nätverk som både länkat till kunder och intressanta träffar, berättar Amanda.

Hur arbetar du med företaget idag?

-Idag jobbar jag 100% med Endorfinkliniken där verksamheten är samlad runt mina tre ben: Osteopati, träning och äventyr. Jag utför osteopatiska behandlingar och instruerar träningsklasser (yoga och styrkeklasser) på kliniken och på företag samt föreläser på förfrågan hos företag om hälsa och äventyr. Jag konsultar även som pilatesinstruktör på Borås Pilates Center och arrangerar äventyrsträffar med företaget Keep Explore. Jag trivs med att jobba på olika vinklar och få ihop en större helhet med olika uppdrag. På köpet får jag fantastiska kollegor! Friheten att kunna planera det jag vill är alltid topprioriterat.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

-Verkligen olika, det är därför det är så härligt att vara egen! Oftast börjar jag dagen med osteopatiska behandlingar fram till lunch. Sedan brukar jag planera mina träningsklasser för veckan och jobba administrativt. Kör några behandlingar till på eftermiddagen innan jag instruerar en träningsklass eller tränar själv. Blir lätt någon timme vid datorn för schemaläggning, bokningar eller preppa föreläsningar på kvällskvisten, berättar Amanda.

”Det bästa med att driva företag är friheten att kunna välja och plandera min tid. Det är ovärderligt”

Vad är dina och företagets framtidsvisioner och mål? 

-Visionen är att nå ut till fler företag med friskvård genom träningsklasser och föreläsningar kring nycklar till hälsa, självkännedom och äventyr. Jag vill inspirera stora företag att ta hand om sig själva och se hälsa som företagets största resurs. Personligen vill jag kunna styra min tid och ha en vardag som ser olika ut vecka för vecka och som ger tid till att genomföra fler expeditioner.

Vad motiverade dig till att göra din cykelresa till Åre i somras?

-Åh Åre! Det var fantastiskt. Jag cyklade från Borås till Åre (100 mil) på 8 dagar i somras. Det var ett härligt äventyr med mycket skavsår, motvind och makalösa vyer där jag verkligen fick möta mig själv och mina tankar. Man växer mycket som människa genom att bara vara med sig själv och klara sig på egen hand. Det som motiverade mig mest var att se Sveriges natur, sova i tält ensam (ja, jag var skiträdd) och göra en stor fysisk prestation jag aldrig tidigare gjort. Blir man nyfiken finns delar av resan i höjdpunkter på instagram @endorfinkliniken och som en inspirationsföreläsning, säger Amanda.


Vad är det bästa med att driva företag? 

-Det bästa med att driva företag är friheten att kunna välja och planera min tid. Det är ovärdeligt.

Vad är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget? Hur gjorde du för att våga?

-Dela upp stora mål i små steg. Börja successivt med små saker du kan göra idag. Oroa dig inte över framtida problem, du löser dem längs vägen. Att jobba innebär hela tiden problemlösning, oavsett jobb. Jag har aktivt valt att jobba med problem jag tycker är roliga att lösa och delegerar ut problemen jag inte gillar eller inte kan lösa själv.

Relaterade historier

Se alla historier

Leva Surdegsbageri

Foto: Nastasja Thor I juli öppnade Leva Surdegsbageri - Ett ekologiskt bageri...

Läs mer

SHESIZE

Emmeli Marmander driver bolaget SHESIZE: ”Vi kvinnor ska inte behöva anpassa våra...

Läs mer

Rickardsson & Fihn

Amanda Fihn och Elin Rickardsson lanserar ett klädvarumärke anpassade för personer som...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!